Lukač i pojedini ministri kontra Dodika? “Znate li koje probleme ćemo izazvati”

Vijesti 19. okt 202115:13 > 15:27 3 komentara
N1

Da li su pojedini ministri u Vladi RS protiv Dodikovih poteza?

Dok na vrhuncu političke krize, ekspertski timovi Ministarstava u Vladi RS rade na zakonskim rješenjima kojiima bi se vratile nadležnosti Republici Srpskoj, dio javnosti u entitetu špekuliše o neslaganjima unutar vladajuće koalicije po pitanju poteza lidera SNSD.

Među ministrima koje pominju pojedini mediji, a koji se navode kao oni koji su imali dileme,   su i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, te ministar energetike Petar Đokić.

Prema tim nepotvrđenim informacijama, Lukač je na jučerašnjoj sjednici Vlade pitao kako će se sve s papira provesti u djelo, a da ne trpe građani.

“Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati”, prenio je BN.

Kako nema ni potvrda ni demantija šta se dešavalo na sjednici Vlade na kojoj je prisustvovao i Član Predsjedništva BIH MIlorad Dodik, te predsjednica RS Željka Cvijanović i predsjednik NSRS Nedjeljko Čubrilović, iz opozicije traže stenogram sjednice.

Crnadak zatražio stenogram

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, danas je uputio poslaničko pitanje predsjedniku Vlade Republike Srpske, sa zahtjevom da mu se dostavi stenogram sa jučerašnje posebne sjednice Vlade posvećene pripremama novih zakona koji se trebaju naći na Posebnoj sjednici NSRS.

“Prema informacijama iz medija, na jučerašnjoj posebnoj sjednici Vlade Republike Srpske pojedini ministri iznijeli su drugačija mišljenja u odnosu na ponuđene prijedloge i upozorili na moguće štetne efekte po građane i po Republiku Srpsku”, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže, s obzirom da su pojedini članovi Vlade naveli da se Republika Srpska može suočiti sa nesagledivim negativnim posljedicama, međunarodnom izolacijom, kao i mogućim ograničenjima kretanja za građane, smatram da javnost mora biti upoznata sa svim detaljima jučerašnje sjednice.

“Gospodine Viškoviću, nemojte se igrati sa sudbinom Republike Srpske i njenog naroda, javnost mora znati sve kada su ovako ozbiljne teme u pitanju. Očekujem da ću cjelovit stenogram sa jučerašnje sjednice, kao odgovor na poslaničko pitanje, dobiti u najkraćem roku, a najkasnije do sjednice NSRS na kojima će se raspravljati o prijedlozima sa posebne sjednice Vlade Republike Srpske” poručio je Crnadak.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare