Lukač: Mir jedina budućnost Bosne i Hercegovine

Vijesti 07. mar 202211:39 > 12:53 4 komentara
N1

Dodatno raspoređivanje snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini može samo da doprinese bezbjednosti, istakao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač. EUFOR, istakao je, ima mandat i mogućnost za raspoređivanje dodatnih snaga u skladu sa potrebe i procjenama koje u svakom trenutku vrši.

Lukač je istakao kako ne vidi problem u raspoređivanju dodatnog kontingentna vojnika. Pozvao je građane da to mirno prihvate ističući kako “nema nikakve potrebe za dizanjem tenzije ili uznemirenosti”.

MUP locirao objekat u kojem je pozivano na ubistvo Dodika

“Mi smo tokom prethodnih godina imali prilike da to gledamo, nikad građani prema njima nisu negativno reagovali niti su oni imali prema građanima negativnih reakcija”, istakao je Lukač, uz napomenu da je bilo pojedinačnih incidentnih situacija i tvrdnju da ne vidi potrebu da se u budućnosti dešavaju takve stvari, uvjeren da raspoređivanje EUFOR-a može samo da doprinese bezbjednosti.

Komentarišući navode pojedinih evroparlamentara da je u Bosni i Hercegovini malo potrebno do sukoba, Lukač je istakao da takvi stavovi nemaju veze sa realnošću i da ih saopštavaju ljudi koji nemaju dovoljno podataka o Bosni i Hercegovini.

“Bezbjednosna situacija apsolutno povoljna, sve bezbjednosne agencije sarađuju sa istim ciljem, da zaštite građane koji uživaju sve potrebne slobode i prava”, istakao je Lukač ocjenjujući zlonamjernim političke opcije “iz bilo koje strane koje pokušavaju na neki način da dižu tenzije i uvuku strah među građane”.

Bosna i Hercegovina, istakao je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, nema nikakve uslove za rat.

“Svi znamo šta to znači i nikom nije u cilju da se ponove takve stvari ovdje, bez obzira što sada u nekim dijelovima svijeta pa i u Evropi postoje ratna dejstva, mi smo to odavno prošli i siguran sam da niko od građana u Bosni i Hercegovini ne priželjkuje da se to ponovo dešava njihovoj djeci”, istakao je Lukač pozivajući političke subjekte da rade na pomirenju uz zaključak da ratne opcije na teritoriji Bosne i Hercegovine nikada nisu donijeli rješenja, te da neće ni u budućnosti, jer je jedina budućnost mir.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare