Lukač o hapšenjima: “Prvo hoćemo da počistimo ispred svoga praga”

Vijesti 16. nov 202119:02 > 22:27 2 komentara
N1

U ovkiru akcije "Transporter" koja je usmjerena protiv organizovanog kriminala i prometa droge, slobode je lišeno devet osoba, dok se za desetom intenzivno traga. Među uhapšenima je i ranije suspendovani inspektor MUP-a RS povezivan sa crnogorskim škaljarskim klanom, ali i bivši savjetnik Dragana Mektića. Pronađena je i veća količina droge skank.

Policija je od ranog jutra na dvadeset lokacija u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, ali i Istočnom Sarajevu, te u tuzlanskom i sarajevskom kantonu. Specijalci, Žandaremrija MUP-a RS, inspektori Uprave za orgaizovani i teški kriminalitet lišili su slobode devet osoba. Između ostalih, ponovo je priveden i inspektor Mladen Milovanović, ranije hapšen sa škaljarcem Milošom Božovićem, kojem je navodno pružao zaštitu. Pretreseni su objekti, stanovi i automobili u vlasništvu bivšeg savjetnika bivšeg ministra bezbijednosti Dragana Mektića.

“Savjetnik bivšeg ministra Mektića, Bojan Cvijetić je priveden jutros u ovoj akciji. Dovodimo ga u vezu sa organizovanim kriminalom”, saopštio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić, Saša Rađević, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Radislav Tešić, Siniša Bačić, Igor Knežević, te Petar Dukić, kod kojeg je pronađena veća količina droge, uglavnom skanka. Dukić je inače prikrivao ranije uhapšenog škaljarca Miloša Božovića.

“Klanovi o kojma pričate svakako imaju svoje pipke u regionu, ne samo u Srbiji, Crnoj Gori, nego i u BIH. Vidjeli ste da smo u posljednje vrijeme imali hapšnja pripadnika nekih klanova. Nažalost, i povezanost naših službenika, tu borbu ćemo nastaviti i dalje. Najprije hoćemo da očistimo ispred svoga praga, a potom da nastavimo da čistimo po čitavoj RS”, naveo je Dragan Lukač.

Akciju Transporter radi više policijskih agencija u zemlji, sve uz koordinaiju i nalog državnog pravosuđa.

“Po nalogu Tužilaštva BIH realizuju se aktivnosti u borbi protiv organizovanog međunarodnog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih drooga. Postupajući tužilac koordinira rad policijskih službenika iz više policijskih agencija u BIH”, saopštio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Policija na dnevnoj bazi u posljednje vrijeme ima slične aktivnosti. Javnost je pored, danas zbog droge uhapšenog savjetnika Dragana Mektića , ostala šokirana i privođenjem Dodikovog savjetnika koji je za vikend uhvaćen sa kokainom na javnom mjestu. Uznemirenost je izazvao i požar u garaži tržnog centra Delta, kada je zapaljen Range Rover poznate starlete Božane Vujinović, povezivane sa folk pjevačom Acom Lukasom. Bezbjednosna situacija ipak se ocjenjuje dobrom.

Prije par dana desila se zapljena 130 kg droge u Istočnom Sarajevu vrijedna milion KM, gotovo u isto vrijeme priznanje Darka Eleza i potvrda da će sarađivati u predmetu protiv Veljka Belivuka. Da li su aktivnosti povezane, danas niko niti potvrđuje, niti demantuje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare