Lukač: U BiH se koristio veliki broj aplikacija Sky, mnoga ubistva ćemo riješiti

Vijesti 08. dec 202115:41 > 15:47 0 komentara
n1
Dragan Lukač (N1)

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, govorio je danas o dosadašnjim akcijama, koje je okarakterisao kao uspješne jer, kako kaže, većina privedenih je već počela da priča. Osvrnuo se i na Sky aplikacije, korištene za kriminalne aktivnosti, a za kojih kaže da su se u velikom broju koristile i u BiH.

“Tačno je da koristimo određene podatke sa aplikacija koje imamo, ali one nam služe u ovom trenutku kao operativni pokazatelji i ciljevi gdje treba da usmjerimo naše snage i prema kojim licima da bismo došli do krajnjeg rezultata, kako bismo stavili pod kontrolu sve one koji imaju veze sa organizovanim kriminalom, sa trgovinom i zloupotrebom narkotika”, saopštio je medijima.

Osvrnuo se i na dosadašnje akcije za kojih ističe kako je većina privedenih počela progovarati.

“Mislim da su ove akcije veoma efikasne, što pokazuje i prošla. Za većinu privedenih je određen pritvor, i uglavnom – svi su počeli da pričaju. Imaju mnogo šta da kažu. Nastavak onoga što su oni pričali je upravo ovo danas. I ovih dana sam siguran da će da daju mnogo informacija i policiji i Tužilaštvu. Nastavit ćemo ove akcije i u budućem periodu”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova RS.

Ponovo se osvrnuo na aplikacije korištene za kriminalne aktivnosti.

“Na području BiH koristio se veliki broj Sky aplikacija. Mi još uvijek nismo u posjedu svih tih kriptovanih telefona i ne znamo još uvijek sva lica koja su ih koristila i na koji način. Do sada se pokazalo da svi oni koji su koristili te aplikacije, da je to upravo bilo za kriminalne aktivnosti i za najteža krivična djela – poput ubistva i njihove pripreme, kao i trgovine narkoticima. Na ovaj način vjerujem da ćemo riješiti mnoge neriješene stvari, koje smo imali u ranijem periodu, pa i mnogih ubistava”, naglasio je.

Poručio je da nastavljaju dalje da rade na području čitave RS i da vjeruje da će policija napraviti velike rezultate po pitanju djela koja nisu bila rasvjetljena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!