Magazinović, Ćorović-Kuburović, Selimić i Kuduzović gosti Novog dana

Vijesti 17. jan 202215:34 0 komentara
N1

I u izdanju emisije "Novi dan" u utorak očekuju vas zanimljive i aktuelne teme i gosti:

SDA pozvala na iznalaženje kompromisa sa zahtjevima HDZ-a BiH u izmjenama Izbornog zakona BiH. Takvog stava nisu probosanske stranke koje učestvuju u pregovorima. Razgovori o izbornom zakonu su, kažu, višak i pričati o njima je ravno izdaji države. Zastupnik u Parlamentu BIH koji je prvi istupio iz pregovora sa strancima o izbornom zakonu je Saša Magazinović, inače i član interesorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH. Magazinović će biti gost “Novog dana”.

Zašto su iznenadne srčane smrti sportista na terenu postale česte? Kada je vrijeme za siguran povratak na teren nakon prebolovanog COVID-a? Kako smo od preporuka da se sportisti uzdrže od vježbanja dvije sedmice, došli na onu da je povratak na teren moguć za pet dana i to odmah nakon izolacije? Šta je postalo važnije dobiti, utakmicu ili život – o ovoj temi razgovaramo sa sportistima i dr. Jasminom Ćorović Kuburović – kardiologinjom.

Edo Selimić je sarajevski pulmolog kroz čije ruke su prošle stotine snimaka pluća oboljelih od COVID-19. Selimić je i sam prebolovao ovu zarazu. Za “Novi dan” govori o post-covid oporavku pluća. Postoje li vježbe koje mogu doprinijeti bržem oporavku i šta raditi kada osjećamo da naša pluća nisu kao što su bila odgovorit će za “Novi dan”.

Rak grlića materice najčešće je maligno oboljenje ženskih polnih organa, od koga u svijetu umre jedna žena svaka dva minuta. Veći broj žena koje rade kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom pravi je put ka smanjenju stope obolijevanja i umiranja žena. Ova sedmica je sedmica svjesnosti ženskog reproduktivnog zdravlja, stoga razgovaramo sa Elmom Kuduzović iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!