Magazinović: Dodik ovim potezima pokazuje da je prvi u redu da bude sklonjen

Vijesti 11. mar 202109:07 > 09:49 4 komentara
N1

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Herceogivne, poručio je da su izjave Milorada Dodika sa govornice Narodne skupštine Republike Srpske i ranije viđene, s tim što posljednje imaju novu specifičnost.

“Ovo je davljenik koji se hvata za slamku spasa, od sigurnog procesuiranja i hapšenja. Pokušava se sakriti, a u NSRS ima ljude koji dižu ruku za sve. Ovo je već viđena priča diktatora, koji pred hapšenje vuku ovakve poteze, idu na sve ili ništa”, rekao je Magazinović u Novom danu na N1.

“On će biti vrlo brzo zaboravljen i izbrisan sa političke scene. Ovo je opasna igra, ne omalovažavam ozbiljnost poteza i zaključaka. Da li će za ruku povesti neke od koalicionih partnera – ne znam, ali da je prvi u redu da bude sklonjen – Dodik pokazuje ovim potezima”, izjavio je gost N1.

Dodik je bezobrazan – sklon svemu i svačemu, dodao je Magazinović.

“Ali nije glup. Jasno mu je da potezanjem priče o referendumu može da vodi do sukoba. Citirao bih njega – ‘može to da okači mačku o rep'”, zaključio je Magazinović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je jučer u Banjaluci zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

Uvojena je i informacija o primjeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Među zaključcima je i onaj koji govori o mogućnosti “mirnog razlaza”. Uslijedile su mnogobrojne reakcije iz Bosne i Hercegovine, ali i međunarodne zajednice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare