Magazinović: Mostar taoc Sarajeva, SDA trguje sa HDZ – da puno, ne dobije ništa

Vijesti 15. feb. 202111:33 > 11:58
Podijeli:
Izvor: N1

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, za N1 je kazao da se Sarajevo "malo previše" uplitalo u odnose u Mostaru, ali da je ovaj grad taoc odnosa i u drugim dijelovima države BiH. Rekao je kako se BH blok ne raspada - ali je saglasan s tim da je bilo viška izjava i komentara, pogotovo na društvenim mrežama.

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara najavljen je za danas, s početkom u 16 sata kada će se po treći put pokušati izabrati gradonačenik Mostara.

“Vidjet ćemo šta će biti, u nekoliko navrata su bile sjednice, prolongirane su, tražene su pauze, ima različitih tumačenja, promišljanja. Dok ne bude – ne znamo šta će se desiti. Znam šta bih ja volio – da se nakon niza godina bez gradonačelnika koji iza sebe nema skupštinu, da se implementiraju izborni rezultati, da se vrati povjerenje. Jedan od prijedloga je da se i taj mandat gradonačelnika zajednički implementira. U konačnici i to i političko povjerenje da se počne vraćati. Mostar je taoc odnosa i u drugim dijelovima države, taoc Sarajeva, Sarajevo se za moj ukus previše miješa”, izjavio je Magazinović.

U odnosu Naše stranke i SDP-a u ovom bh. gradu bilo je nekoliko viška stvari, izjavio je Magazinović.

VEZANE VIJESTI

“Mislim da razumijem Mostarce, Sarajevo se malo previše petljalo. Bilo je nepotrebnih izjava u BH bloku, reakcija, ali ne vidim tu neki veliki problem. Ne raspada se ništa, sve ostaje. Ali sve ono što vam smeta – treba reći, ali ne na društvenim mreža, nego treba razgovarati”, rekao je Magazinović u Novom danu na N1.

Zašto se Sarajevo miješalo – odgovor je ponudio i u vidu “šire trgovine između SDA i HDZ-a”.

“Ulog je Izborni zakon, mjesto gradonačelnika. SDA je to namijenio HDZ-u. Ispunjava im želju. Sada samo traže krivca, a da to nisu oni. BH blok je uletio kao savršen kandidat da označi kao krivca. Neka se stvari izdešavaju, ali u konkretnim stvarima, projektima, da se ljudi ne posmatraju ni na kakav drugačiji način. Treba popustiti Mostar, da to nije nikakav grad specijalni slučaj. Hajmo im pomoći, ali da ih ne uvlačimo u trgovine koje se ne tiču Mostara”, pojasnio je SDP-ov zastupnik u državnom Parlamentu.

U toj trgovini, kako je rekao gost N1, SDA daje puno, ne dobije ništa.

“Nismo dobili odgovor zašto je SDA dala kontrolu SNSD-u glasajući da dobije četvrti mandat u Domu naroda. Do danas to nisu objasnili, a svi znamo da je SDA dala da SNSD bude vlasnik procesa. Ni ovo ne znam. Svi će reći da su dobili KCUS, ali to je premalo za trgovinu. S takvim stvarima kojima oni trguju se ne trguje”, zaključio je Magazinović.

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja.

Komentari

Vaš komentar