Magazinović: Podržavam vakcinisanje u Beogradu, Tegeltiju ću pitati neke stvari

Vijesti 30. mar 202111:34 0 komentara
Izvor: TANJUG / Tara Radovanović

Državni parlametnarac Saša Magazinović (SDP BiH) rekao je da podržava sve građane koji su se vakcinisali u Srbiji, jer su tako pomogli sebi i svojim bližnjima. Također, za N1 je komentarisao i 'rokade' u Vijeću ministara BiH.

“Podržavam svakoga koji je otišao i na taj način pomogao sebi i bližnjima. Ovdje svi građani imaju jednaku šansu. Jedino bih bio protiv toga da bilo ko od odgovornih za nabavku vakcine pojavi u Beogradu. Ako bude postojala ovakva šansa u drugim državama, ohrabrujem građane da je iskoriste. Danas ću pitati predsjedavajućeg Vijeća ministara neke stvari i proces naše imunizacije u susjednoj državi”, poručio je Magazinović.

Što se tiče smjene ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloša Lučića (DNS), i eventualnog dolaska Igora Radojičića (SNSD) na njegovo mjesto – gost N1 je kazao:

“Ono što imaju zajedničko jeste da su obojica iz reda Ostalih. Vjerovatno će ga Radojičić zamijeniti, ali to nama nije potvrđeno. Član sam komisije – i mi u toj komisiji ćemo biti prvi koji će saznati kada to bude zvanično”, naveo je.

Magazinović se kratko osvrnuo i na ulogu Evropske komisije i međunarodne zajednice u BiH, rekavši da povremeno igraju prljavu igru.

“Kao kod akciza, kao kod Mostara, kada su napravili zakon koji ne valja. Kada su pokazali da se koriste svim alatima koji su pogrešni, a zbog kojih su došli ovdje da nas uče da nisu dobri”, istakao je.

Na koncu gostovanja, građane je ohrabrio kao čovjek – rekavši da ima mjesta za optimizam u BiH, ali da je taj put mnogo teži krivudaviji.

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!