Magazinović: Prikupljamo potpise za sazivanje hitne sjednice Doma naroda PSBiH

Vijesti 10. mar 202213:28 > 14:19 1 komentar
N1

Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je danas da je Predstavnički dom jučerašnjim usvajanjem Zakona o ukidanju akciza pokazao jednu vrstu odgovornosti.

“Sada čekamo na pozitivan i takav signal iz Doma naroda koji treba potvrditi ovu odluku. Važno je da znamo dvije stvari. Kada je u pitanju eventualna podrška u Domu naroda imamo razloga da vjerujemo da će je biti s obzirom na to da su sve stranke iz Federacije BiH koje učestvuju i u radu Doma naroda podržale ukidanje akciza, kao i zbog toga što su sve stranke iz Republike Srpske koje su bile na sjednici to podržale, a podržao je to i SNSD-ov predsjednik Vlade RS”, kazao je Magazinović.

POVEZANA VIJEST

Naglasio je da je u svemu tome neprihvatljivo odsustvo odgovornosti i osjećaja za hitnost za usvajanje ove mjere.

“Informaciju koju smo svi danas dobili jeste da je 24. marta zakazana sjednica Doma naroda, to je neprihvatljivo dug period i ne možemo čekati sa tim. I ja vas obaviještavam da je kolega Denis Bećirović iz Doma naroda već pokrenuo proces prikupljanja potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda na kojoj bi se izkasnili o ukidanju akciza”, poručio je Magazinović.

Medijima se obratio i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić.

“Glasanje na Domu naroda bit će poruka i Evropi i svijetu ko je za, a ko protiv EU. Sada je na delegatima da se izjasne o Zakonu o javnim nabavkama, sukobu interesa i VSTV-u, koji su ključni za evropski put BiH”, kazao je, između ostalog, Zvizdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare