Magazinović: Ukidanje N1 na BH Telecomu ima političku pozadinu

Vijesti 29. aug 202213:04 7 komentara
N1

Informaciju da bi za dva dana stotine hiljada korisnika BH Telecom platforme Moja TV mogle ostati bez programa N1 prokomentarisao je zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

Magazinović kaže da navedena dešavanja itekako imaju političku pozadinu.

“Ja nemam dokaz za tvrdnju koju ću izreći ali sam ubijeđen da ono što se dešava za ukidanje, između ostalog i N1 kod BH Telecoma itekako ima političku pozdinu”, kazao je Magazinović.

Podsjećamo, ugovor između kompanije United Media, kao vlasnika N1 televizije, i javnog preduzeća BH Telecom ističe 31. avgusta, a kako saznajemo pregovori o produženju ugovora bezuspješno se privode kraju. To znači da pretplatnici BH Telecoma neće moći pratiti Novi dan, Newsroom, Dan uživo, Dnevnik, Pressing, Izvan okvira i brojne druge sadržaje koji su u vrhu gledanosti na svim platformama na kojima je prisutna N1 televizija, o čemu svjedoče transparentni podaci gledanosti po TvBeat mjerenju. N1 nije samo najgledanija informativna televizija, nego i najgledaniji kablovski kanal. Sve ovo ukazuje da odluka BH Telecoma o isključenju signala N1 nije poslovna, nego politička.

Najava uprave BH Telecoma da će ugasiti N1 dolazi u vrijeme pred početak kampanje za Opšte izbore u BiH, što otvara brojne sumnje, posebno pitanja kome i zašto smetaju sloboda i nezavisnost N1 televizije. Posebnu težinu ima činjenica da su rukovodeći ljudi BH Telecoma visokopozicionirani kadrovi vladajuće stranke SDA, a aktuelni generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman ujedno je i predsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, blizak je saradnik stranačkog lidera Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije.

BH Telecom gasi signal N1 uoči početka izborne kampanje

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare