Mahmuzić, Hadžihafizbegović, Mavrak i Magoda gosti Novog dana

Vijesti 17. aug 202214:28 0 komentara
N1

Aktualne i važne teme očekuju vas u izdanju emisije "Novi dan" za četvrtak.

Imaju li građani razloga za brigu kada je u pitanju rast kamatnih stopa? Kako banke određuju kamatne stope i koliko su te odluke individualne od banke do banke? Kada se očekuje vrhunac inflacije? Gost Novog dana je Jasmin Mahmuzić – direktor Agencije za bankarstvo FBiH.

O kulturi u BiH, kulturi u regionu, serijama, filmu, Kamernom Teatru 55, Sarajevo Film Festivalu, društveno – političkom životu BiH, za Novi dan govorit ćemo sa Emirom Hadžihafizbegovićem.

Mandat EUFOR-a ističe ove jeseni, postoji mogućnost da Rusija posegne za vetom na produženje. Slijedi li jačanje NATO kontingenta? Razjedinjenost bh. diplomatije najbolje se ogleda u odnosu prema OHR-u. Ko ne želi visokog predstavnika u našoj zemlji? Društveno – političku situaciju u BiH komentarsat će novinar Ranko Mavrak.

“Od 70 do 80 hiljada noćenja se očekuje tokom trajanja Sarajevo Film Festivala”, podatak je sa početka SFF-a iz Turističke zajednice KS. Da li su ostvarena predviđanja, koliko je turista u glavnom gradu BiH, postoji li slobodan krevet, koliko će ekonomski profitirati turizam saznaćemo od Kenana Magode – predsjednika Turističke zajednice KS koji će se za N1 javiti uživo sa Festivalskog trga.

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo nalaze se u Rumuniji gdje će sutra u 11 sati odigrati prvu utakmicu u okviru ovogodišnje UEFA Lige prvaka. Bh. šampionke, 20 puta zaredom, igraju protiv ekipe Birkirkara, šampionkama Malte. Uživo iz Cluja, pred sami polazak na stadion, igračice govore za nas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!