Maja Dragojević Stojić za N1: Znate kada se zacrvenite u ime nečijih postupaka?

Vijesti 29. mar 202118:33 > 18:42 3 komentara
N1

Odnedavno predsjednica Gradskog odbora SDS-a Prijedor i članica Predsjedništva ove stranke je doktorica Maja Dragojević Stojić koja je bila gošća današnjeg izdanja emisije Dan uživo.

Za N1 je govorila i o stanju u Prijedoru kada je u pitanju korona virus.

Zastrašujuće je što se tiče porasta broja bolesnika. Veliki problem je sve više hospitalizovanih sa teškom kliničkom slikom. Opterećeni smo i prebukirani su nam kapaciteti. Osposobili smo i druge dijelove bolnice gdje leže pacijenti. Borimo se onako kako znamo i svaki dan smo u punom kapacitetu“, rekla nam je.

Dragojević Stojić je kardiologinja ali je bila angažovana i na Covid odjeljenju prijedorske bolnice. “Mi smo sada svi ušli u taj sistem, i uključuju se i drugi doktori, poput oftalmologa, odnosno svi oni koji se nisu bavili ovom problematikom. Morali smo da pratimo preporuke, da se edukujemo iz te oblasti, stupili smo u kontakt s kolegama ljekarima i svih preporuka se pridržavamo. Edukovali smo se i ne gledamo ko šta radi, da li ste kardiolog ili ne, i ide nam dobro“, poručila je.

Rekla nam je i da je sada veliki problem sa pacijentima koji nisu zaraženi, jer je sva pažnja usmjerena ka tome te je istakla da su hronični bolesnici zapušteni zbog same pandemije.

Ja sam bila u Covid sistemu pa izašla da budem u kardiološkoj ambulanti, međutim samim porastom broja pacijenata morali smo da ambulante prepolovimo ili da potpuno obustavimo preglede zbog rizika od širenja korone. Vi sad ne znate je li neko pozitivan ili ne. Moramo da pružimo pomoć i hroničnim bolesnicima“, rekla je.

Komentarišući vakcinaciju protiv Covida, doktorica nam je rekla da su građani Prijedora zainteresovani za vakcine i da su uplašeni, kao i ljekari, zbog razvoja teške kliničke slike, te da se prijavljuju na spisak za vakcinaciju. Navela je i da joj je žao što smo zemlja koja kasni za svim. Naglasila je da se trebalo ranije reagovati kad je riječ o nabavci vakcina te da smatra da je vlast kriva zbog toga.

Rekla je i da se ona još nije vakcinisala ali da će to uraditi u sljedećem aktu. Komentarišući razlog odbijanja vakcinacije nekih građana rekla je da je to možda zbog priča o neželjenim reakcijama na vakcinu, te o tome koja je vakcina bolja a koja ne, ali da misli da ljudi treba da to prihvate čim budu na redu i da pristanu na vakcinu.

Prošlog proljeća protiv nje je stigla prekršajna prijava zbog navodnog širenja panike.

U martu prošle godine se to desilo, na početku pandemije. Ja sam govorila da smo trebali neke stvari ranije da uradimo, da imamo nedovoljan broj edukovanih radnika i za bilo kakvu pandemiju i onda su to okarakterisali kao širenje panike. Trebala sam da idem i na sud ali su se onda uključili borci za ljudska prava, ambasade,… tako da je ta prijava povučena. Nije se niko izvinio. Sad imam novi slučaj, a to je da sam tužila ministra Lukača jer je na sve to rekao da sam od prvog dana na bolovanju. Ja nikad nisam bio na bolovanju, tako da je to za mene bila uvreda“, rekla nam je.

U emisiji Dan uživo govorila je i o stanju u Gradskom odboru SDS-a na čijem je čelu.

Mi smo u fazi stabilizacije. Od 1. marta sam preuzela Gradski odbor. Predsjednik je otišao u drugu političku partiju i po Statutu stranke sam ja kao zamjenik preuzela vođenje stranke. Bilo je problema, ali krenuli smo na teren, dolazi nam mnogo mladih članova ali i starijih, i sve ide u dobrom pravcu“, kazala je.

Na naše pitanje zbog čega je Milan Tubin napustio SDS, između ostalog je rekla: “Znate kada se zacrvenite u ime nečijih postupaka? To je bukvalno tako, nemate riječi da opišete. Da neko takav može biti ne vjerujem. Nikad se ne bih mijenjala za takve ljude. Svjedoci smo preletača, svašta im staje pod kapu, ali treba živjeti s tim“.

Rekla je i da je DNS vladao u Prijedoru 16 godina i da su u SDS-u smatrali da ta vladavina nije dobra i da oni mogu bolje.

O kandidatu za predsjednika Republike Srpske je rekla da bi po njenom mišljenju to trebala biti Jelena Trivić i Mirko Šarović za člana Predsjedništva BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare