Majka Srebrenice: Ne mogu vjerovati šta Milanović govori, a zna ko je agresor

Vijesti 06. dec 202119:09 0 komentara
N1

Šehida Abdurahmanović, kojoj je u genocidu u Srebrenici ubijen muž i još desetak članova porodice, za N1 je komentarisala izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske koji je danas uznemirio bh. javnost još jednom u nizu izjavom o genocidu rekavši da postoje genocidi i genocidi te da on postoji i u Srebrenici, ali da se za mnogo teže zločine mora naći drugo ime.

Abdurahmanović je istakla da ona, ali i ostale preživjele žrtve genocida nisu iznenađene ovom i sličnim izjavama s obzirom na to da se, kako kaže, već druže vrijeme suočavaju sa negiranjem genocida.

“Međutim, iznenađuje nas što ovakve izjave dolaze od hrvatskih zvaničnika, a Milanović pogotovo u posljednje vrijeme intenzivno daje skandalozne izjave i ne mogu vjerovati da to govori čovjek koji je na čelu države i koji zna odlično šta je bilo u Hrvatskoj, BiH i zna ko je agresor, imamo potvrđene presude i genocid to je nepobitna činjenica. I kuda ovo vodi ja sam kao običan građanin zabrinuta za takve stavove ljudi koji ovoliko godina poslije rata trebaju da se bave nekim mirnijim potezima, da stišavaju tenzije, da se u buduće generacije ne ulijeva mržnja i da se nedo Bog to ponovi. Činjenica je da bi sada sve to bilo mnogo teže nego 1992. godine”, kazala je Abdurahmanović.

POVEZANE VIJESTI

Kako kaže, strahuje za buduće generacije, a vjeruje da joj se ne može ništa teže desiti od onoga što je preživjela.

“Ali teško je slušati nepravdu. Smatram da je Milanović, sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom u jednoj vrsti koalicije, ali kuda vodi ovo njihovo zajedništvo u posljednje vrijeme, a Čovića i Dodika već dugo nije mi jasno. To u krajnjem slučaju ne vodi nekom blagostanju i miru na ovom prostoru i iz tog razloga mladi svih vjera odlaze iz BiH. Zabrinjavajuća je situacija svakako”, navela je.

A Abdurahmanović je upravo jedna od onih koja se vratila iz inostranstva u Srebrenicu, ostavivši tamo izgrađen život i vrativši se u mjesto u kojem je ostavila svoje najbolnije rane.

“Vjerujte da žrtve rade na toj boljoj budućnosti i poruke koje šaljemo su one koje su usmjerene na mir, bolju budućnost i svi lideri u kompletnom regionu trebaju raditi od Majki Srebrenice kako graditi mir”, poručila je Abdurahmanović.

Ranije je ova Majka Srebrenice govorila kako su njena djeca ostala u inostranstvu i kako je svakodnevno zovu da im se vrati. Međutim, kako je isticala i kroz plač objašnjavala, iako je njenoj djeci teško jer je sama u Srebrenici, ali kaže da ima obavezu prema žrtvama genocida te da voli tu živjeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!