Mandić obećao pomoć: Osmočlana porodica ostala bez doma nakon požara u Sarajevu

Vijesti 02. nov 202112:13 > 12:18 0 komentara
Općina Centar

U požaru koji je sinoć izbio u sarajevskom naselju Soukbunar osmočlana porodica Imamović ostala je bez doma. Riječ je o samohranoj majci sedmero djece. Požar je izbio u četiri sata ujutro i srećom niko od porodice nije zadobio povrede. Načelnik općine Centar Sarajevo danas je posjetio porodicu i obećao pomoć.

U kući koju je zahvatio požar živi majka Nizaheta Imamović sa sedmero djece. Radi se o porodici u stanju socijalne potrebe koju je Općina Centar i ranije pomagala kroz dječiji dodatak i jednokratne novčane pomoći.

Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar

U posjetu, osim Mandića, došli su i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić.

“U svemu ovom najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Mi kao Općina imamo zakonsku mogućnost da ovoj višečlanoj porodici plaćamo smještaj narednih šest mjeseci, tako da će oni, posebno tokom zimskih mjeseci, imati krov nad glavom. U tom periodu ćemo finansirati obnovu kuće kako bi samohrana majka sa djecom imala krov nad glavom”, kazao je načelnik Mandić tokom obilaska mjesta požara.

Đozo je rekao kako su obezbijedili pakete sa hranom, a razmotrit ćeo na koje još načine Općina može pomoći u smještaju i sanaciji objekta.

“Zahvalio bih se na brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo pa se požar nije proširio na okolne stambene objekte”, istakao je predsjedavajući Đozo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!