Mandić odgovorio na kritike iz SDA: Mi njima odgovaramo konkretnim rezultatima

Dan uživo 11. okt 202119:03 > 19:13 0 komentara
N1

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar govorio je za Dan uživo na N1 o kapitalnim projektima, šta će biti sa Hastahanom, asfaltiranju pojedinih ulica, budžetu, ali i školi na Šipu.

Ima li rješenja sa Centralnom bankom, upitali smo ga.

Poziv za Hastahanu

“Vrlo sam optimističan. Danas smo komunicirali, i mislim da ćemo se iduće sedmice vidjeti. Mislim da smo blizu rješenja. Lokacija je iza Sarajevo City Centra. Tamo ima ogromna površina koja je u vlasništvu Općine Centar, i oko 5.000 kvadrata. Centralnoj banci treba oko 2.300. Taj regalacioni plan je u ingerenciji Gradske uprave, ali ne vidim razlog zašto nam ne bi izašli u susret i na neki način nam samo promijenili”, naveo je.

Kazao je da je tu bila predviđena koncertna dvorana.

“Imamo još jednu dobru lokaciju, ali to ćemo ostaviti za sastanak”, dodao je.

Ovakva Hastahana, istaknuo je, nikome ne odgovara.

“Zato anketiramo struku i objavit ćemo poziv za izbor najboljeg rješenja. Ako ništa, da ovih 80 posto površine koji su u vlasništvu općine Centra uredimo na način kako se dogovorimo sa strukom i građanima. Tamo treba da bude parkovska površina sa određenim sadržajem. Od iduće godine Hastahana više neće biti tema. To sam siguran”, naglasio je.

Škola na Šipu od 1. novembra

Iz SDA ga optužuju da za gotovo godinu dana nije uradio ni jedna kapitalni projekat i da novac u budžetu stoji.

“Mi njima odgovaramo konkretnim rezultatima”, na to je kratko kazao.

Govoreći o školi na Šipu, rekao je da ona je završena za sedam dana.

“Prošla administracija je rekla da će škola biti otvorena u 2022. godine, a mi u septembru, ali nismo računali da ćemo imati potpunu blokadu. Oko 1. novembra bi prvi đaci mogli ući u školi. To će biti najmodernija škola u BiH. Imat će učionice na otvorenom, modernu gimnastičku dvoranu, stomatološku ordinaciju…”, pojasnio je.

Kazao je i da su radovi u Jukićevoj ulici pri kraju, te da tamo se 25 godina ni jedna cijev nije promijenila.

“Na Staroj Breki se privodi kraju ogroman projekat i pitanje je dana kad ćemo završiti. Bili smo pola godine blokirani zbog komplikovanog sistema javnih nabavki gdje je vrlo teško doći dio konačnog izvođača i nekoliko ciklusa žalbi”, naveo je.

Je li istina da u budžetu stoji veliki dio novca koji nije realizovan?

“Naravno da nije“, odgovorio je.

A na pitanje, da li će biti biti gradnja benzinske pumpe u ulici Patriotske lige, rekao je da će se raditi ako se za to steknu uslovi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!