Mandić: SDP je moja druga kuća, ali nema nikakvog dogovora

Vijesti 29. sep 202218:17 3 komentara
Srđan Mandić (N1)

Led ekran na Vrbanja mostu posvađao je SDP i Našu stranku, unio nemir u Trojku, tako su glasili naslovi ovih dana, nakon što se na mostu pojavio displej nevjerovatnih dimenzija, koji je ubrzo i uklonjen. Ima li nemira, pitali smo Srđana Mandića, načelnika Općine Centar iz Naše stranke.

Je li vas posvađao led ekran?

Ma Bože sačuvaj. Mislim da je ovo pokazalo koliko smo drugačiji od onih koji su bili protiv nas. Pretpostavljam da su oni koji su postavili ekran mislili da će to proći kao ranije. Zahvaljujem se građanima koji su reagovali. Odmah sam otišao na teren i tamo smo zatekli radnike. Poslata je jasna poruka svima onima koji žele loviti u mutnom – da neće moći.

Zašto ste iz Općine rekli da je Grad Sarajevo dao dozvolu?

U jedinoj izjavi za medije rekao sam da ne znam ko je dao dozvolu. Ljudi su na terenu rekli da imaju saglasnost Grada, ali će se kasnije ispostaviti da nemaju.

Kakva je procedura, ko uopće daje dozvole, zar ne mora Općina dati dozvolu? Čije su to nadležnosti?

U ovom slučaju, kao i u mnogo ćemu, trpim kritike i za nešto što nisam odgovoran. Radi se o priobalnom pojasu i ovdje ima određenu nadležnost Grad Sarajevo. Građevinsku dozvolu na kraju daje Općina.

Gradonačelnica Karić je izjavila kako je “vrlo čudno da preko noći osvane ekran za čije je postavljanje potrebno nekoliko dana”?

Postoji navika od prethodnih decenija, nama su zgrade nicale bez saglasnosti. Dakle, svašta se radilo i neko je pomislio da se tako može raditi. Ne može više, to je vrijeme gotovo. Pobjegli su ujutru, u 7:20 ih nije bilo.

Vrlo poštujem i cijenim gradonačelnicu Karić, mislim da u ovom slučaju ona, kao ni ja, ne poznajemo proceduru. To je uvečer počelo postavljanje, naše inspekcije rade po prijavi građana i redovnim obilaskom teren. Ne može se očekivati, kao i što se ne može očekivati od policije da prevenira svako kriminalno djelo. Čuo sam se sa gradonačelnicom danas, sve je OK.

Napuštate li Našu stranku i prelazite li u SDP?

SDP je moja druga kuća, ja to ne krijem. Imam mnogo prijatelja tamo. SDP je i moja stranka, ali nema nikakvog dogovora niti razmišljanja da pređem. Ja sam potpredsjednik Naše stranke i bilo bi neozbiljno da je napustim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare