Mandra: Ako ostane pasivan u nabavci vakcina, Tegeltija treba biti smijenjen

Vijesti 30. mar 202111:31 2 komentara
fena

Zastupnik SDA u državnom parlamentu Nermin Mandra kazao je da bi predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija trebao biti smijenjen, ukoliko se nastavi pasivno ponašati po pitanju nabavke vakcina.

“Za razliku od entitetskih premijera, pa čak i nekih kantonalnih premijera, koji pokazuju neku inicijativu kada je u pitanju nabavka vakcina, Tegeltija se pravi da ne postoji. Valjda je on funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara shvatio kao rekreativnu funkciju, te svaki put kada treba preuzeti odgovornost, raditi i donositi odluke, njega jednostavno nestane iz javnosti, što traje sedmicama”, kaže Mandra.

Poziva ga da se odmah, u okviru svojih nadležnosti, aktivira u proces direktne nabavke vakcina, “jer će inače biti pokrenuta procedura njegove smjene”.

“Kada je prvi put pokrenuto pitanje Tegeltijine smjene, mi to nismo podržali, jer nije bilo jasno definirane većine i to bi u vremenu pandemije izazvalo dodatnu krizu, ali ukoliko se Tegeltija ne aktivira mi nećemo imati dileme”, zaključio je Mandra.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare