Marić: Četvrtina Vlade KS je nelegitimna, studenti i zaposlenici trpe štete

Vijesti 07. apr 202115:08 1 komentar
YouTube Screenshoot

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić kazao je kako je "četvrtina Vlade KS van funkcije i nelegitimna" misleći na nefunkcionisanje tri sporna ministarstva iz bolasti obrazovanja i komunalne privrede, te da su "notorne neistine da Vlada ne trpi", naglasivši da zbog toga trpe mnogi drugi.

“Svi smo na gubitku, ali nam to niko nije rekao. Znam i preptostavljam da se ministrica Brčić osjeća neugodno zbog pitanja. Ministrica Brčić nevješto pokušava prebaciti odgovornost Skupštini, ali vaše resorno ministarstvo je dužno upozoriti Skupštinu ako je nešto nelegitimno, ako čini pogrešne korake, to je u opisu vašeg posla. Ako ulazite u ovakvu problematiku, morate to činiti manje politički i više pravno. Ovakve stvari ako se budu ponavljale, vjerujem da ste svjesni da vas diskiminiraju i urušavat će vam krediblitet. Brine me više kao zastupnika što uvlačite Skupštinu u ovako problematične stvari”, rekao je Marić.

 

”Nesaglediva šteta”

 

Komentirajući konstataciju predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića da “govore o pravnoj nesigurnosti koja ne postoji”, kazao je kako “ne vjeruje da bi se s njim složili studenti koji su protestovali niti ljudi koji su zaposelni u tim spornim ministarstvima”.

“Šteta je evidentna, nanesnea je i neko treba preuzeti odgovrnost, a ne prebacivati na nekoga drugog. Ovi studenti, ali i zaposlenici u spornim ministarstvima, su taoci sada takog načina i pristupa donošenju izmjene i dopune zakona. To je apsolutno nedopustivo. Izražavam bojazan da ukoliko se desi da apelacija bude opet nepovoljna, da će biti nesaglediva šteta i bit će mi iskreno žao ako se to desi”, zaključio je Marić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare