Marjanović o vakcinama: Jadno, bijedno i patetično

Vijesti 19. jan 202115:43 > 16:06 1 komentar
N1

Genetičar i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović kritikovao je najavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će "zamoliti predsjednika Srbije da dodijeli nešto vakcina RS-u".

Ovu izjavu, kao i izjavu ministrice civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević o tom što BiH još nije nabavila vakcine da “moramo biti strpljivi” jer je “BiH politički složena zemlja”, okarakterisao je riječima “jadno, bijedno i patetično”.

“Dakle danas je gospodin Dodik rekao da će moliti gospodina Vučića da Srbija dodijeli “nešto vakcina” RS-u. Prije par dana je ministrica “civilnih poslova” gospođa Gudeljević, inače profesorica njemačkoga jezika jake “stranačke biografije”, prekorila sve nas i rekla nam da moramo biti strpljivi glede vakcina, jer “BiH je politički složena zemlja”i “da se moramo naučiti da živimo s time”. U isto vrijeme u Srbiji danas počinje masovna vakcinacija jer su njihove vlasti (kakve god one bile) obezbijedile više od milion doza vakcina od najmanje tri različita proizvođača! Vjerujem da bi u nekom filmu gospodin Vučić mogao pitati gospodina Dodika što te tvoj narod plaća dva puta više nego mene moj kada nisi sposoban da im obezbijediš vakcinu, već se oslanjaš na stalno moljakanje, ili, pak, bi gospođu Gudeljević neko mogao podsjetiti da ni Srbija nije baš u EU i da je daleko od “savršene jednostavne zemlje”, ali da su dva puta slabije plaćeni ministri te zemlje, ma kakvi oni bili, ipak obezbijedili zavidan broj vakcina svojim građanima. Na kraju zanimljivo je kako uvaženoj ministrici ova “politički složena država” ipak pronađe načina da redovno isplati izuzetno visoku, i čini se ničim zasluženu, platu svaki mjesec! E vidite ministrice, ne moramo se “naučiti živjeti” s time, nego se Vi morate naučiti da radite svoj posao za koji ste definitivno preplaćeni! Kako rekoh na početku: jadno, bijedno i patetično”, poručio je Marjanović.

Nemam običaj da dajem ovakve komentare, ali kada je nešto jadno, bijedno i patetično, onda ne može drugačije da se…

Posted by Prof dr. Damir Marjanović on Tuesday, January 19, 2021

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je za Srnu da će danas zamoliti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dio vakcina protiv virusa korona dodijeli entitetu Republika Srpska.

“Danas ću poslati pismo Aleksandru Vučiću i zamoliti ga da jedan dio količine vakcina dodijeli Republici Srpskoj, kako bi i RS počela sa vakcinacijom. Smatram da je to neophodno, imajući u vidu da je ovdje sve izraženiji interes određenog broja ljudi za vakcinaciju”, istakao je Dodik.

Ministrica Gudeljević govorila je o vakcina u intervjuu za N1 prije nekoliko dana.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare