Martina Mlinarević, Aida Redžepagić i Jovanka Višnjevac gošće Novog dana

Vijesti 21. jun 202114:35 0 komentara
N1

U jednoj od najprometnijih praških ulica održana je izložba, a glavne akterke priče su bile o kojoj će govoriti Martina Mlinarević, ambasadorica BiH u Češkoj, fotografkinja Aida Redžepagić, kao i inžinjerka arhitekture Jovanka Višnjevac te Benjamina Karić, gradonačelnika Sarajeva. Martina, Aida, Jovanka su gošće Novog dana.

Gradonačelnica Karić će sutra posjetiti Banjaluku, a tu posjetu će pratiti naša banjalučka ekipa.

S druge strane, u emisiji N1 će biti govora upravo o izložbi na jednoj od naprometnijih praških ulica. Na tom mjestu se našao čitav kor čeških političkih ugldnika, predstavnika ambasada 25 zemalja, bosnaskohercegovačka zajednica, studenti te poslana slika koja se ne viđa tako često, a ponosom puni srca svih koji vjeruju da BIH može bolje i drugačije.

Na sceni Novog dana razgovarat će se i s novinarom Farukom Kajtazom, Mostarcem koji će komentarisati lobiranja za Izborni zakon, temi zbog koje su se političari razletjeli od istoka do zapada tražeći podršku.

Osim toga, dat će svoj komentar i na to koliko Hrvatska ozbiljno diktira izmjene Izbornog zakona te kako tumačiti uplitanje Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske u Deklaraciju NATO-a.

U vrijeme pandemije jedino je općina Neum ostvarila rast prihoda. Neumu je prednost donijela turistička sezona u 2020. godini. Zbog toga su i dobili priznanje kao “turistička destinacija u 2020. godini”. O Neumu, turističkoj sezoni, sadržajima i infrastrukturi za Novi dan govori Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Na Državnom prvenstvu održanom u Zvorniku ekipa taekwondo kluba Šampion nastupila je sa 15 takmičara i osvojila 12 medalja. Zavidan je ovo uspjeh ekipe iz Sarajeva, a Hamza Bahtanović je najbolji junior prvenstva.

Zlatnom medaljom su se okitili i Eman Šarić i Ahmed Mukača. Za rezultate je zaslužan trener Armin Gredić, inače višestruki državni i balkanski prvak u taekwondou. Najbolji će sutra ujutro također biti u Novom danu.

“Novi dan” je u utorak od 8:00 do 11:00 sati.

Sa vama je Minela Jašar Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!