“Samo smo mislili o tome kako pružiti pomoć ljudima”

Vijesti 23. apr 202202:45 > 02:46 0 komentara
Screenshot

Doktorica Bojana Matić iz Hitne pomoći Doma zdravlja Stolac govorila je za Novu BH nakon zemljotresa koji je pogodio ovaj grad.

“Što se tiče dosadašnje trenutne zdravstvene situacije u gradu Stocu imali smo nekoliko poziva unesrećenih. Imali smo djevojku sa težim tjelesnim povredama koja je prevezena u Kantonalni bolnicu “Dr. Safet Mukić”. Što se tiče ostalih pacijenata koji su zaprimljeni u Dom zdravlja Stolac, to su bili pacijenti sa lakšim tjelesnim ozljedama, koji su nakon adekvatnog liječenja, šivanja i primarnog zbrinjavanja rana pušteni svojoj kući”, istakla je Matić.

Matić nije mogla potvrditi koliko tačno osoba je primljeno na medicinsko zbrinjavanja u DZ Stolac, zbog toga što je na prevenciji ozljeda radilo nekoliko medicinskih timova. Opisala je i reakciju Hitne pomoći u trenutku zemljotresa.

“Sami trenutak zemljotresa se ne može opisati. Nismo razmišljali o nama, nego nakon što zazvoni hitni telefon hoćemo li našim medicinskim kapacitetima uspjeti pružiti našim pacijentima adekvatnu pomoć. Što se hvala Bogu i dogodilo. Naravno svi naši liječnici, medicinske sestre i vozači odmah su došli na posao zbog vanredne situacije. Što se tiče našeg susjednog doma zdravlja Uzinovići , oni su poslali sanitetski vozilo i sva medicinska pomoć koja je bila potrebna pružena je na vrijeme”, kazala je Dr. Matić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!