Matthew Field, Edin Forto i Martina Mlinarević u Danu uživo

Vijesti 08. apr 202112:36 > 12:38
N1

I u današnjem izdanju Dana uživo pratimo sve aktuelne teme u zemlji, regiji i svijetu.

Donosimo najnovije detalje o istrazi Tužilaštva KS o korištenju respiratora nabavljenih putem “Srebrne maline” na Kliničkom centru u Sarajevu.

Ovo je jedna od tema sa našim gostom Edinom Fortom, premijerom Kantona Sarajevo. Govorimo i o studentskim protestima, izboru nove gradonačelnice Sarajeva, novim ministarstvima, te porukama koje stižu iz tabora SDA.

Sa nama danas i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field s kojim razgovaramo o budućem odnosu njegove i naše zemlje, odgovoru bh. vlasti na pandemiju koronavirusa, protestima građana, Izbornom zakonu, euroatlanskim integracijama i ostalim aktuelnim temama.

O uspjehu Izraela da imunizira više od 50% stanovništva, novom životu sa “zelenim bedževima”, planu da se vakciniše čak 95% stanovnika ove zemlje govori jedan od vodećih ljudi izraelskog zdravstva prof. dr. Ran Balicer, predsjedavajući Nacionalnog savjetodavnog vijeća stručnjaka za covid 19 pri vladi.

O konkursu za literarni rad o temi “Zašto trebate posjetiti BiH” putem koje mladi mogu osvojiti putovanje u Prag govori naša ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević.

Predstavljamo i ovogodišnje izdanje programa Modul Memorije Internacionalnog teatarskog festivala MESS, čija je misija očuvanje kulture sjećanja. Za “Dan uživo” govori umjetnički direktor Nihad Kreševljaković.

Donosimo aktuelnosti iz ekonomije, biznisa i sporta. Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.