Mazalica o aferi Marka Šukala: To je težak udaraca za Vladu RS

Vijesti 17. nov 202118:21 > 19:13 0 komentara
N1

Srđan Mazalica, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS komentirao je aferu u kojoj je glavni akter njihov visoki funkcioner Marko Šukalo. Kazao je kako to narušava ugled stranke te da bi SNSD i Vlada RS trebali obratiti pažnju da integritet, savjest i odgovornost državnih službenika kao i nosioca vlasti moraju biti na pravom mjestu.

Istakao je kako je SNSD jedina stranka u RS koja isključuju i smjenjuje svoje članove.

“Šukalo je uradio nešto nezakonito. Posjedovanje teških droga je krivično djelo. On je kao visokopozicionirani državnik službenik, čim je stupio u kontakt s teškim drogama, to morao prijaviti policiji. To je težak udaraca za Vladu RS i nimalo nisam sretan što se to desilo”, rekao je Mazalica u Danu uživo.

Naglasio je kako policija treba pokazati da nema nedodirljivih, što je ovim primjerom i pokazala.

“Šukalo je bio često u medijima i bio je poznat, ali su policijski službenici ipak uradili to i to govori nešto. Ne radi se o tome da je neko zaštićen pa ni nekoga koga su na TV-u vidjeli blizu Milorada Dodika. Svugdje ima afera, sigurno i u FBiH, samo što se ne otkriju jer policija ne radi svoj posao”, zaključio je Mazalica.

Podsjetimo, Marko Šukalo uhapšen je tokom prethodnog vikenda u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu. tokom racije, policija je kod njega pronašla ecstasy i kokain. Vlada Republike Srpske ga je razriješila dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove, a potom je i isključen iz SNSD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!