MC Srebrenica: Poziv preživjelima da podijele svoje svjedočenje

Vijesti 07. okt 202115:59 > 17:30 0 komentara
Memorijalni centar Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica uputio je danas poziv svima onima koji su na neki način svjedočili genocidu da podijele svoje iskustvo.

“Memorijalni centar Srebrenica u posljednjih godinu dana uveliko radi na snimanju video svjedočenja svih onih koji su rat proveli u Srebrenici, a preživjeli su genocid. Svjesni smo činjenice da su mnoge majke, supruge i drugi članovi porodica žrtava genocida u posljednjih nekoliko godina zauvijek napustili ovaj svijet, a nisu ispričali svoja iskustva o preživljavanju. Svaka priča, svako svjedočenje zaseban je i bitan dio istine o genocidu nad bošnjačkim stanovništvom”, poručeno je iz MC Srebrenica.

Dodano je kako u Memorijalnom centru su “svjesni toga da našu priču niko ne može ispričati umjesto nas i da je krajnje vrijeme da to učinimo u što većem broju”.

“Svaka priča je važna, svako svjedočenje nosi dio historije s ovih prostora o proteklom ratu, te stoga molimo sve naše sugrađane koji su preživjeli genocid, a koji su 1995. godinu dočekali u opkoljenoj Srebrenici da nam se jave putem društvenih mreža (Facebook Srebrenica Memorial Center, e mail: [email protected] ili na broj 056 991-940)”, saopšteno je iz MC Srebrenica.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je govorio o važnosti video svjedočenja onih koji su preživjeli.

”Ja bih zamolio ljude koji imaju ta iskustva i kojima nije teško da nam to sad kažu, da to učine radi sebe, radi našeg naroda i radi naše zemlje Bosne”, rekao je reisu-l-ulema Kavazović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!