Medicinski radnici će blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu

Vijesti 29. nov 202114:24 0 komentara
Fena/Arhiv

Doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova u petak su stupili u generalni štrajk, a za utorak, 30 studenoga oko podne najavili blokadu magistralne ceste M17.  

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz.

Po riječima predsjednika Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfana Jazvina, okupljanje članova tog sindikata, zdravstvenih radnika i građana općine Konjic predviđeno je u utorak, u 12 sati ispred Opće bolnice.

Kako je najavio, prosvjednici bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica.

Jazvin dodaje da će blokirati magistralnu cestu M17  čak i ako se u ponedjeljak deblokira račun i isplate plaće jer se, smatra da se za tri mjeseca može dogoditi isto.

Također je dodao da će zdravstveni radnici zajedno s kolegama iz Mostara, u slučaju da se njihovo pitanje ubrzo ne riješi, održati prosvjede ispred zgrade Porezne uprave, Vlade HNŽ-a i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!