Međugorje ponovo puno turista, Mladifest okupio sve generacije

Vijesti 04. aug 202118:49 0 komentara

Međunarodni festival mladih u Međugorju okupio je tisuće turista iz oko 50 zemalja svijeta. Ovogodišnji program pod geslom „Koje dobro moram činiti?“ sastoji se od molitve, klanjanja, svete mise, kateheze i svjedočanstava – i sve to uz glazbu i ples.

Nakon jubilarne 40. godišnjice Gospinih ukazanja, Međugorje ponovo puno turista. Mladifest je okupio sve generacije iz različitih krajeva svijeta. Riječ je o tradicionalnom hodočašću koje se održava svake godine, a koje vjernicima nudi duhovni odmor prvenstveno uz molitvu.

Molitva i ples

Zastave Italije, Španije, Poljske, Engleske i brojnih drugih zemalja vijore se ovih dana u Međugorju koje je u u znaku molitve, klanjanja , ali i muzike i plesa.

Turistkinja iz Švicarske nam je rekla da je jako zabavno s jedne strane, a s druge toliko je duhovnosti, uzdizanja…

“Prelijep je osjećaj, molimo se i plešemo”, dodaje.

Petodnevni molitveni susreti mladih prožeti su između ostalog i različitim svjedočanstvima, ispovjedima. U Međugorju , kažu pronalaze radost, mir, nadu, vjeru, te usmjerenje na pravi put.

“Bio sam ovdje 2013, i tako mi je nedostajalo ovo mjesto. Bio sma tužan jer prošle godine nisam bio u mogućnosti doći. Ovo je kao moja druga kuća, ovo je dom kršćanskog naroda. Ovo je najbolje mjesto za pronalazak mira, ljubavi“, kaže turista iz Francuske.

Turistkinja iz Ukrajine u Međugorju je prvi put.

Festival ljubavi prema Gospi

“Iskreno nisam ni znala za ovaj festival ranije, prvi put sam tu. I mnogo sam sretna. Ovo je djelić raja na zemlji. Odiše milošću, mirom i nekom posebnom atmosferom. Prelijepo je”, navela je.

Na usluzi mladim , ali starijim generacijama koji ovih dana borave u Međugorju je više od 300 svećenika pristiglih iz svih krajeva svijeta.

“Ove godine uzeli smo geslo „Koje dobro moram činiti“ i mladi se mogu prepoznati u tom mladiću koji dolazi Isusu sa svojim pitanjima i traženjima i vjerujemo da ovdje u molitvi, pjesmi, u razmatranju, u tišini pred Isusom da mnogi mladi mogu pronaći odgovore na svoja pitanja i životna traženja s kojima dolaze ovdje u Međugorje”, kazao je fra Renato Galić.

Želje, molitve, te poruke na različitim svjetskim jezicima pišu na tabli. One su, kažu, vrlo skromne. Zdravlje, mir i sreća u prvom su planu.

Festival ljubavi prema Gospi, kako ga mnogi nazivaju, održava se već 32 godine, a pokrenuo ga je fra Slavko Barbarić, želeći da to bude vrelo na kojem će se mladi obnavljati,osvježavati svoj duh i nadahnjivati se za nove korake.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!