Međunarodna akcija SIPA-e u Trebinju: Zaplijenjeno oko 200 kg marihuane

Vijesti 23. nov 202113:21 1 komentar
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja, kojom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge marihuana i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašten promet opojnim drogama“.

Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

SIPA

Uhapšeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare