Medved: Hrvatska vojska je sarađivala s Armijom BiH

Vijesti 04. jun 202215:01 > 17:56 3 komentara
N1

Ministar branitelja Hrvatske Tomo Medved komentirao je danas izjavu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek koja je kazala u srijedu da DORH provodi izvide vezane uz naznake da je Armija BiH tijekom Domovinskog rata ušla na teritorij Hrvatske.

Upitan jesu li Armija BiH i Hrvatska vojska sarađivale u Domovinskom ratu, Medved je rekao da je određenih elemenata saradnje bilo.

“Želim podsjetiti javnost, govori se o konkretnom području bivše općine Slunj. S obzirom na žestinu napada neprijatelja Srba, tzv. Jugoslavenske armije, više od 15.000 ljudi je bilo prihvaćeno na području zapadne Bosne. U tom slučaju je bila nužna suradnja hrvatskih zapovjednika s određenim dužnosnicima u BiH već tada. Puno toga se odvijalo u tom razdoblju, a ne bih se upuštao govoriti o konkretnim slučajevima na koje je mislila glavna državna odvjetnica”, kazao je Medved.

Podsjetimo, glavna državna odvjetnica nije objasnila kada se dogodio taj, mogući, upad snaga Armije BiH na hrvatski teritorij niti o kakvoj se konkretno situaciji radi. Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da ne zna ništa o tome.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare