Medvedev: Europu čekaju prazne police, val zločina, hiperinflacija i bankrot

Vijesti 17. apr 202220:325 komentara
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i potpredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, kaže kako "europski financijski sustav nije stabilan" te da "Europljani gube povjerenje".

Kako javlja ruska prorežimska agencija TASS, Putinov bliski saveznik Medvedev je komentirao nedavne izjave predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, koja je kazala kako je bankrot Rusije “pitanje vremena”.

“Ruski bankrot za sobom bi mogao povući bankrot Europe, kako onaj moralni tako i, lako moguće, onaj stvarni”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Ironično je dodao kako “vlasti EU mogu očekivati veliku zahvalnost običnih Europljana za hiperinflaciju koja se ne može svaliti na zle Ruse, za manjak osnovnih prehrambenih namirnica u trgovinama i za priljev izbjeglica, koji će stvoriti val nasilnih zločina”, napisao je Medvedev.

“Dim zapaljenih guma širit će se ulicama europskih gradova”

“U tom slučaju ljudi u Bruxellesu morat će promijeniti svoju retoriku. U protivnom će se dim zapaljenih guma širiti ulicama europskih gradova u slavu heroja s Majdana”, napisao je Putinov saveznik.

Što se tiče izjava Von der Leyen, Medvedev piše kako se one “ne bave patnjama ljudi, završetkom specijalne vojne operacije ili željom za mirom u Ukrajini, nego o ruskom bankrotu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar