Mehmedović: Ako je Hrvatskoj izborni zakon sigurnosno pitanje, to je prijetnja

Vijesti 27. apr 202218:46 > 18:50 3 komentara
N1

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine reagirao je na izjave ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana u kojima je izborni zakon u BiH označio kao "sigurnosno" pitanje za Hrvatsku.

Status prenosimo u cjelosti:

“AKO JE HRVATSKOJ IZBORNI ZAKON BH SIGURNOSNO PITANJE, ONDA JE TO PRIJETNJA BOSNI, kao i Ukrajini od Rusije❗️
Kako izborni zakon u BiH može biti “sigurnosno” pitanje za Hrvatsku što je otvoreno rekao Grlić Radman?

Upozoriti NATO; Finsku i Švedsku, Donfried i Escobara na izjave Grlić Radmana – Hrvatska preko izbornog zakona obezbjeđuje pravnu podlogu i rezervnu varijantu za treći entitet i proširenje teritorija Hrvatske na BiH u budućnosti. To ne krije Grlić Radman kada poveže izborni zakon i BiH sa sigurnosnim interesom R Hrvatske.
Ne radi se o pravima Hrvata u BiH. Radi se o jasno izrečenom interesu hrvatske države u dugoročnoj strategiji stvaranja velike Hrvatske i eventualnih budućih vojnih dejstava gdje su zamišljene hrvatske zone u BiH prva linija odbrane Hrvatske. Isto kao i 93-94.
Danas je to potvrdio ministar vanjskih poslova Hrvatske dok je novinarima govorio o izbornom zakonu i BiH rekavši da je to za Hrvatsku ” sigurnosno, političko i emocionalno pitanje”.
Grlic Radman – CITAT: Grlić Radman se u telefonskim razgovorima s dvoje ministara dotaknuo i pitanja BiH oko kojeg Hrvatska ima njihovu podršku i razumijevanje.
“Mi smo i danas dugo razgovarali o BiH, koliko je za nas to jedno sigurnosno, političko, ali i emocionalno pitanje”, rekao je Grlić Radman o razgovoru sa švedskom ministricom Ann Linde koja je nedavno boravila u Sarajevu”, naveo je Mehmedović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare