Mehmedović poručio Vučiću: Pozovite Dodika da prekine projekat Rastureni Balkan

Vijesti 21. okt 202111:10 > 11:10 1 komentar
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Otvoreni Balkan" prilika da svi mogu da zarađuju više, te da ne vidi smisao njegovog odbijanja i da nije čuo nijedan argument protiv toga. Nakon Vučićeve objave oglasio se poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

“Pozivam Vučića da konačno otvori karte i prekine paralelne svijetove, a sigurno da Srpski svet i Otvoreni Balkan to jesu. Samo rukovodstvo Srbije sistematski radi na tome i ulaže velike napore da u Otvoreni Balkan svi sumnjaju. Ne možete istovremeno biti i u prošlosti i u budućnosti. Ne možete istovremeno govoriti o Srpskom svetu i Otvorenom Balkanu. Sve dok to istiovremeno budete radili – nitko vam neće vjerovati.” napisao je Mehmedović na Facebook profilu.

“Dajte  jedan argument zašto je Otvoreni Balkan bolji od Berlinskog procesa, kad Berlinski proces nudi i novac?
Ako želite da Otvoreni Balkan dobije povjerenje – pozovite danas Dodika i obratite se javno Skupštini RS da prekine sa projektom Rastureni Balkan, jer se iza kulisa Otvorenog Balkana – u RS stvara Rastureni Balkan  a Bosna je prije svih cilj!. A to sigurno neće ići. Pao je Milošević, pašće i oni koji misle da drugačijim sredstvima mogu ostvariti iste ciljeve!” poručio je Mehmedović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare