Mehmedović: Sarajevo krivo za vakcine; Forto mu odgovorio

Vijesti 23. jun 202115:25 1 komentar
N1

Poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović rekao je danas za N1 da je "Sarajevo krivo za nedostatak vakcina" na šta mu je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto odgovorio kako je Mehmedović trebao za vrijeme otkad traje pandemija "naučiti ko šta u ovoj državi treba raditi vezano za zaštitu građana od Covida".

Ne mogu bh. građani biti krivi zato što im je ponuđena varijanta da se vakcinišu u Republici Srbiji. Krivi su oni koji nisu na vrijeme obezbijedili dovoljnu količinu vakcina, evo prvenstveno u Sarajevu, u ostalim dijelovima BiH – koliko mi je poznato – imunizacija teče sasvim normalno, pogotovo za osobe starije dobi“, naveo je Mehmedović.

Njegovu izjavu je komentarisao Forto koji je rekao da je Mehmedović nakon godinu i pol od pandemije mogao naučiti “ko šta u ovoj državi treba raditi vezano za zaštitu građana od Covida“.

To je za njega očigledno bio pretežak zadatak“, istakao je Forto.

Mi smo jedini kanton koji je dobio svoje vakcine (donacija iz Srbije). Jedini smo nivo vlasti u BiH koji je obezbijedio direktan ugovor za nabavku vakcina (Sputnik), koji je Vlada FBiH odlučila blokirati. Ako gospodin govori politički, pa nas krivi za nerad svojih stranačkih kolega, neka bar smisli nešto bolje“, naglasio je premijer KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare