Mektić: Ne znam ko je na kojoj strani

Vijesti 25. okt 202112:48 1 komentar
N1

Dragan Mektić, zastupnik SDS-a u Parlamentu BiH, kazao je danas na press konferenciji da on i šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać nisu na istoj strani.

“Ona je na strani Dodika i ostalih koji u posljednje vrijeme dovode u pitanje status Republike Srpske i koji su opljačkali RS, i njima ne odgovara da funkcionišu institucije u BiH jer se automatski postavlja pitanje njihove odgovornosti. Ja sam za to da se procesuira sva korupcija i kriminal u BiH, a tu će posebno, pod taj udar da dođe Milorad Dodik i njegovo najbliže okruženje i svi tajkuni koji su doveli do ovoga”, naveo je Mektić.

Kazao je da treba braniti Republiku Srpsku da je i došao zbog toga, ali da je bio protiv nekih tačaka.

“Ne mogu reći da su bile direktno usmjerene protiv RS, ali nisu bile u skladu sa RS, i nisu bile sa mojim stavovima, jer ja mislim da postoji radna grupa koja radi na izmjeni ustavnog izbornog zakona i mislim da se Ustav ne može rješavati u parcijalno pojedinačnim inicijativama poslanika u Predstavničkom domu. Mora postojati širi dogovor, jer se Ustav može mijenjati samo dvotrećinskom većinom u Predstavničkom domu”, istaknuo je.

Komentarisao je i različite cetrifikate o vakciniciji, gdje građani ne mogu da putuju u EU.

“Čuo sam i neke inciijative iz RS i neophodno je da Ministarstvo civilnih poslova usaglasi rješavanje tog problema sa tim rješenjem i kodovima i da se to centralizuje na nivou Ministarstva civilnih poslova. Predložio sam jedan zaključak i on je usvojen, da se postigne jedinstveno rješenje, a da se pitanje izdavanje certifikata decentralizuje na nivo kontona, Brčko distrikta i da bude kao što je do sada bilo”, naveo je.

Sutra je sjednica Predstavničkog doma, a Mektić je rekao da očekuje da će se održati.

“Ne znam ko je na kojoj strani, ali prosto mi je nelogično da SNSD preko Tegeltije upregnu inicijativu za smjenu Podžića a onda da se ne pojave“, istaknuo je, dodavši da  se danas u Banja Luci odžava i sastanak lidera opozicije koji će zauzeti stavove oko sjednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare