Mektić o kupovini stana od Cvijetića: Imao sam potrebu da djeci riješim stan

Vijesti 20. jun 202213:28 5 komentara
N1

Dragan Mektić, državni parlamentarac i nekadašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je kupio stan u Banjaluci od svog bivšeg savjetnika Bojana Cvijetića, koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima.

Danas je javno objavljen notarski ugovor, zaključen u maju ove godine u Banjaluci, a koji se odnosi na kupoprodaju stana i garaže. Kako je vidljivo, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić kupio je od Cvijetića u centru Banjaluke stan veličine 62 metra kvadratna, te garažu, za ukupno 102.000 KM.

“On se bavi tim poslom, ima firmu, i kroz kompenzacije je dobivao neke stanove. Ja sam imao potrebu da djeci riješim neki stan u Banjaluci, pošto gore žive i rade, a nemaju. Onda mi je to on dao povoljno, na odgođeno plaćanje. Notar se uvjerio da je sve to čisto, da nije pod opterećenjem. Ja to njemu mogu otplaćivati kroz duži vremenski rok”, objasnio je za N1 Mektić.

Mektić ne vidi ništa sporno u kupovini nekretnina od osumnjičenog za prodaju narkotika, iako je ranije obavljao dužnost ministra sigurnosti BiH.

“Sve je to tačno, ali stan nije bio pod nikakvim opterećenjima. Niko nije stavio blokadu na taj stan. Koliko znam, on ima još dva ili tri stana u Banjaluci koja prodaje. Šta da radim sad, mogao sam da sam htio zamuljati to na nekog drugog, ali sam išao javno i transparentno kod notara”, izjavio je Mektić.

Dodaje kako nema ništa protiv toga da Cvijetića gone sudski organi, kao i da treba odgovarati ukoliko se ispostavi krivim.

“Ja ne mogu uticati na to. Ako se dokaže da je kriv, neka odgovara, šta mu Dragan Mektić može”, poručio je državni zastupnik.

Objašnjava kako je bio blizak prijatelj sa njegovim ocem, s kojim je radio u policiji, a od koga je, kako kaže, Cvijetić naslijedio i firmu.

Podsjetimo, nekadašnji Mektićev savjetnik uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije “Transporter”. Sumnjiči se da je bio na čelu grupe koja je tone kokaina nabavljala iz Južne Amerike. U februaru ove godine je pušten iz pritvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare