Memić i Dragičević o borbi za pravdu: Pogledom komuniciramo i osjećamo isto

Vijesti 28. maj 202209:51 > 13:28 0 komentara

Davor Dragičević, Muriz Memić očevi Davida i Dženana za koje je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo istragu o ubistvu gostujući u programu N1 kazali su da se njihov život sveo na borbu za istinu i pravdu te da sve je tome podređeno i da se ono što oni preživljavaju više nikome ne ponovi i dogodi.

Davor Dragičević je uputio zahvalnost stanovnicima Sarajeva, naročito naselja Švrakino i Aneks koji su mu pružali podršku i da je samo sinoć s njim ispred zgrade Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine bilo 30 ljudi.

“Ne spominje se više David ni Dženan već u globalu za njih i njihovu djecu. To je nešto što je izašlo kako treba”, naveo je Dragičević.

Na pitanje Memiću da li bi on imao istovjetnu podršku u Banjaluci, Muriz je rekao:

“Vjerovatno bi, Bosna je specifična zemlja. Mi da smo kako hoće političari da nas predstave mi bismo se davno istrijebili. Bilo je ratova smjenivali su se ljudi u Bosni, ali mi opstajemo, sve tri naroda”, kazao je Memić.

Također, Memić je rekao da on i Dragičević i pogledom komuniciraju odnosno znaju i šta misle jer se bore i pitanje je, kaže Memić, hoće li iko poslije njih imati toliko snage da se bori.

“Ne da se nadopunjavamo, već osjećamo isto sa Ifetom Feragetom, imamo sveti cilj”, objasnio je Dragičević.

Kada je riječ o odluci Tužilaštva BiH da je istraga o ubistvu Davida i Dženana prioritet u radu, njihovi očevi su naveli sljedeće:

“Istraga u istrazi, nije više samo ubistvo već i tužioci i ostali sve će to doći na red”, kazao je Dragičević.

Memić je kazao da je sve trebalo biti riješno te noći kada je njegov sin ubijen, između 22-23 sata i tada se sve znalo i čestitao je na hrabrosti tužiocima da konačno stave tačku na ovaj slučaj.

“Ja neću stati dok Dalida Burzić ne bude procesuirana i to ću tražiti od visokog predstavnika”, kategoričan je Memić te navodi da VSTV nije poduzeo ništa.

Također, Memić je ponovio da Alisa Mutap koja je te večeri bila sa njegovim sinom  nije imala amneziju i da će se to dokazati.

Dragičević je kazao da njega nije moglo ništa zaustaviti u njegovoj borbi i boravku ispred zgrade pravosudnih institucija BiH.

“Ovo je mali radikalni korak spavanje. Vidite da sam zdraviji, deblji. Nije me vlaga povukla što su se nadali. Evo neka bilo koji političar legne, drugi dan će biti otrovan”, rekao je Dragičević.

Schmidt je ispao mangup i fer, kazao je Dragičević jer se sastao sa njim.

Očevi Memić i Dragičević najveću zahvalu uputili su advokatu Ifetu Feragetu bez kojeg, kako su objasnili, njihova borba ne bi bila uspješna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!