Muriz Memić: Klupko se odmotava

Vijesti 25. feb 202109:27 > 09:30 0 komentara
Facebook

Muriz Memić, otac stradalog Dženana memića, rekao je uoči današnjeg ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, a koje će se održati zbog zahtjeva Tužilaštva Bosne i Hercegovine za produženje pritvora Hasanu Dupovcu i Ziji Mutapu, kako se "klupko odmotava".

Klupko se odmotava. Vidjeli smo i juče da je bila akcija državnog tužilaštva. Očekujemo da se produži pritvor Dupovcu. Građani su uznemireni, javnost je uznemirena. Ja mislim da oni moraju biti u prittoru, da ne bi uticali na svjedoke. Vidjeli smo da je kolega Dupovca došao sa službenim vozilom“, rekao je Memić.

U Sudu BiH danas će se održati ročište za određivanje pritvora Hasanu Dupovcu i Ziji Mutapu u 9:30 sati.

Također, u 11:45 sati u Općinskom sudu će biti pripremno ročište po tužbi za klevetu Alise Mutap Ramić.

Jučer je Tužilaštvo BiH prema Sudu BiH uputilo prijedlog da se osumnjičenima u predmetu stradanja Dženana Memića, Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, mjera pritvora produži za još 60 dana.

Podsjetimo, po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo 1. februara su vršili pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi su se vršili u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Hasan Dupovac i Zijo Mutap nakon što su pritvoreni i uhapšeni su u SIPA-i bili ispitani u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo “organizirani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “protuzakonito posredovanje” i “pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!