Memić: Ovo niko ne može zastaviti, naredni protesti u septembru

Vijesti 28. jul 202112:34 > 13:32 0 komentara
N1

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je jučer oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu “Dženan Memić”. Otac stradalog Dženana Muriz Memić, danas je organizovao press konferenciju, na kojoj je najavio da odustati neće, te da očekuju da istraga bude nastavljena na državnom tužilaštvu.

“Pokazali smo da ne treba trpiti pet i po godina borbe. Svi smo bili nekako pasivni, i ja isto. Makar od jučer možemo reći da ne treba trpiti i pokazat im da nisu moćnici. Sam moj prijem u Kantonalnom tužilastvu 2016. godine, Dalida Burzić je pokazala silu. Ona je meni rekla “nije ga htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskalirao”. Policajac Sejfedin Škrijelj koji je radio uviđaj odmah je rekao tužiocu Čato Mersu “ovo meni ne liči na saobraćajnu nesreću”. Rahmetli doktor Alija Čeljo koji je operisao Džanana rekao je  “ne dolazi u obzir da je saobraćajna nesreća, ko je tebi rekao da je saobraćajna nesreća””, rekao je Memić.

N1

Protesti u septembru

I ipak, dodaje, nakon toga Dalida Burzić upusti se u optužnicu za saobraćajnu nesreću.

“Jučer, što je najstrašnije, da je Vrhovni sud rekao da Tužilaštvo ni jednim vještačenjem nije dokazalo da se radi o saobraćajnoj nesreći. I oni i dalje istrajavaju u tome – Kantonalno tužilaštvo, a pokrovitelj svega toga je Federalno tužlaštvo. Slušali smo i federalnog tužioca Vladu Miškovića koliko istrajava na tome, gestikulira Ljubin krik u aleji. Sve su pokušali. I evo Vrhovni sud je donio odluka da nije saobraćajna nesreća”, naveo je.

Memić je ponovio i da je “Dženan ubijen”, te da “treba procesuirati ubice i pomagače”.

“Očekujemo da se nastavi istraga na državnom tužilaštvu. Ovo niko ne može zastaviti. Disciplinska tužiteljica Alena Kurspahić, smiješno je kakvu je prijavu podnijela protiv Gordane Tadić. Mnogo teža je bila protiv Dalide Burzić. Rekli su da rade Burzić i da će biti osuđena, na kraju biva oslobođena za teške optužbe. Očekujem da idem dalje i da neće niko odustat”, istaknuo je.

Naredni protesti su u septembru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!