Memić reagovala na pismo Izetbegović i Suljić: Pravi ljekari ne prijete tužbama

Vijesti 15. feb 202112:32 0 komentara
N1

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, odgovorila je na otvoreno pismo koje potpisuju direktorica Klinuičkog centra univerziteta u Sarjaevu Sebija Izetbegović i direktorica Discipline za nauku i nastavu u ovoj medicinskoj instituciji Enra Suljić, a koje su sa KCUS-a uputili njenom ocu Murizu Memiću.

Nakon posljednjih izjava Muriza Memića, jutros su se oglasili iz KCUS-a, odakle su poručili da podržavaju njegovu borbu da dođe do istine i  da se kazne počinioci pravnom regulativom i sistemom.

“Podržavamo sve istražne radnje i postupke koji se temelje na činjenicama, ali ovakva spekulativna i insinuirana obraćanja nanose štetu ne samo nama, nego cijelom zdravstvenom, pravosudnom i bezbjednosnom sistemu, tim prije što Vam nije prvi put. I ranije smo tražili demant nakon Vaših istupanja i pisanja u glasilima. Radi objektivnog obavještavanja javnosti navodimo samo neke od činjenica, koje su inače dostupne na portalima i neće omesti istražne radnje u ovom postupku”, stoji u reakciji.

 

Na današnji dan mi je umro brat.Umro, na današnji dan, prije pet godina❗Ponedjeljak je bio, baš kao što je danas.ONI…

Posted by Arijana Memić on Monday, February 15, 2021

Nedugo nakon pisma oglasila se i Dženanova sestra Arijana.

“Na današnji dan mi je umro brat. Umro, na današnji dan, prije pet godina! Ponedjeljak je bio, baš kao što je danas. Oni koji su se, stupanjem u liječničku profesiju, zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu Dženanove smrti njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom. Istovremeno navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta. Pravi ljekari ne respektiraju nego susosjećaju bol i ne prijete tužbama”, navela je Memić.

Na današnji dan prije pet godina, preminuo je Dženan Memić nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću dok porodica Memić tvrdi suprotno.

Njegova još uvijek nije razjašnjena.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!