Meteorolozi najavljuju padavine, istražili smo da li će biti poplava

Vijesti 18. nov 202215:08 0 komentara
F.Z./N1

S obzirom na to da meteorolozi za vikend najavljuju kišu i snijeg koji je moguć i u nizinama, Iz Agencije za vodno područje rijeke Save za N1 su objasnili može li to dovesti do poplava.

Kako su iz Agencije naveli, trenutno nema mjesta za pogoršanje hidroloških prilka.

“S obzirom na prognozirane količine padavina, trenutne niske vodostaje u koritima vodotoka i činjenicu da tlo nije zasićeno vodom, a na bazi rezultata prognoznih modela kojima raspolaže AVP Sava, ne prognozira se vanredno hidrološko stanje koje može izazvati izlijevanje vode iz korita”, naveli su za N1 iz Agencije.

Također, na kraju dodaju da nastavljaju pratiti situaciju i ukoliko dođe do promjene prognoziranog hidrološkog stanja, poručuju da će javnost biti blagovremeno informisana.

Podsjećamo, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH najavili su da je u subotu predviđeno oblačno vrijeme sa kišom dok će na planinama padati i snijeg. U nedjelju u Bosni biće slaba kiša, a na planinama može padati slab snijeg. Što se tiče Hercegovine, meteorolozi, najavljuju za nedjelju lokalni pljuskove. Prestanak padavina očekuje se u ponedjeljak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!