Meteorolozi objavili kada se očekuje kiša u BiH

Vijesti 01. nov 202220:51 0 komentara
N1

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme.

Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak, 3.11.2022., u sjevernim područjima Bosne pretežno oblačno prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C.

U petak, 4.11.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu u drugoj polovini dana. Padavine su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!