Mijatović: Dodik politički kraj želi da prekrije izazivanjem etničkih sukoba

Vijesti 09. jan 202209:33 > 10:29 6 komentara
Vojin Mijatović za N1
Vojin Mijatović za N1

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović istaknuo je da sve ono što gledamo juče na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora i Foče predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć.

“Sva ta scenografija je deo plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba. Jasan je meni režim Milorada Dodika, oni su spremni da žrtvuju mir da bi opstali na vlasti i na slobodi, ali ne mogu da prihvatim činjenicu da ostali ćute”, naveo je Mijatović.

Zašto ćutite nad nečim što je odvratno, zašto ćutite na divljanje većine nad manjinom, jesmo li to prestali biti ljudi, upitao je Mijatović.

Pitao je i da li bi reagovali da se isto desilo u FBiH u nekom povratničkom mjestu, da se desilo nad Srbima povratnicima. “Da li bi i tada ćutali”, pitao je Mijatović.

“Zaista je krajnje vreme da izađete iz svojih zona komfora i da pokažete da niste isti kao Dodik i njegov režim, to moramo uraditi ne zbog bošnjaka ili hrvata koji su manjina u Republici Srpskoj, to moramo uraditi zbog sebe da pokažemo jesmo li ljudi ili nismo. Ovo je poziv na ljudskost i civilizacijske vrednosti, dok još ima vremena dok nije još kasno biti čovek“, naveo je Mijatović.

Podsjetimo, posljednih dana dva incidenata su se dogodila u Priboju. Jedan je u kome pripadnici MUP-a pjevaju nacionalističku pjesmu u kojoj se poziva na ponavljanje Srebrenice i Vukovara, a drugi u kojem su se pjevale pjesme „Božić je, Božić je, pucaju džamije“. Sinoć su slični incidenti zabilježeni u Janji i Gacku. U Prijedoru je grupa mladića hodala ulicom i pjevala te veličala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. U Gacku se sinoć na proslavi neustavnog Dana RS orilo “Ne volim te, Alija, zato što si balija”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare