Mijatović: Vučić ima lošu namjeru

Vijesti 14. sep 202221:41 0 komentara
Vojin Mijatović (N1)

Vojin Mijatović, kandidat za državno predsjedništvo (SDP), u Pressingu na N1 kazao je kako bi bilo korektno i pošteno, barem zbog odgovornosti iz devedesetih, da Srbija i Hrvatska konačno postanu dobre komšije Bosni i Hercegovini.

Vučić sutra dolazi u Bijeljinu. Ima li razlike u politici njega i Milanovića prema BiH?

Standardno pred izbore u BiH dolaze Erdogan, Vučić i Milanović. Dođe jedan, drugi i treći i podrže svoje. I oni tim sačuvaju stabilno biračko tijelo. Dugo sam vremena mislio da će Vučić napraviti iskorak prema BiH. Vidim sada njegovu lošu namjeru prema Bosni. Srbija i Hrvatska su dužne zbog devedesetih da kažu – daj bolan da tu Bosnu ostavimo na miru. Da kažu da smo zaslužili barem 10 normalnih godina života.

Trebaju li Erdogan, Vučić i Milanović biti posrednici u pregovorima?

Oni trebaju biti što dalje od Bosne i Hercegovine, trebaju biti samo dobre komšije. Moramo mi početi sami da se dogovaramo. Moramo ići ka onome što je građanska država, moramo skinuti ludačku košulju koja se zove Dayton.

Ko su “mi”?

Svi mi. Redom svi u politici. Oni koji budu vladajuća koalicija morat će otvoriti tu priču, imate će najveću odgovornost. Znam da će SDP biti pobjednik izbora.

Šta ćete ako ne pobijedite na izborima?

Dat ću sve od sebe da pobijedim, a onda ću nakon izbora još jače nastaviti propagirati probosansku politiku.

Poruka građanima?

Bit će bolje u državi ako budemo bolji ljudi. Niko neće biti manje Srbin, Bošnjak ili Hrvat ako bude Bosanac i Hercegovac. Vrijeme nam je za poptuno novu priču, za novu političku generaciju. Nama trebaju reforme koje će napraviti sistem u kojem neće biti bitno ko smo, nego jesmo li sposobni ili nismo, kvalitetni ili ne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!