Milanović Komšiću i Džaferoviću pružio ruku, Dodika zagrlio (VIDEO)

Vijesti 12. sep 202214:04 9 komentara
N1

Samit na Brdu-Brijuni završen je bez usvojene deklaracije, ali s pozivom Evropskoj uniji da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata do kraja 2022. godine. Objavljen je i snimak dočeka članova Predsjedništva BiH. Njih su dočekali predsjednik Slovenija Borut Pahor te predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. Dok se Pahor srdačno pozdravio sa svima, Milanović je zagrlio samo Milorada Dodika.

Prvi je došao predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji se rukovao s obojicom, dok je Pahor Dodika i Željka Komšića zagrlio.

Milanović je ipak odlučio samo ruku da pruži Džaferoviću, još kraće je to rukovanje trajalo s Komšićem, dok je Dodika zagrlio.

Podsjetimo, BiH danas, prema riječima Pahora i Milanovića nije pristala na prijedlog Hrvatske koji je trebao biti u deklaraciji: “Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti u BiH ključno je za stabilnost države, kao i iskrena predanost svih političkih lidera procesu izbornih reformi u punom suglasju s EU standardima”. Zbog toga deklaracija nije usvojena. No, lideri su zatražili da BiH dobije status kandidata do kraja 2022. godine ističući kako je to ključno za stabilnost regije Zapadnog Balkana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare