Milanović: Zašto sam 2010. podržao Željka Komšića

Vijesti 13. jul 202116:48 2 komentara
Zoran Milanović (Fena)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je objasnio zašto je 2010. godine u predizbornoj kampanji dao podršku Željka Komšića, a sada istupa protiv njega.

Milanović je istakao kako je bio prevaren.

“Ja sam im dao podršku pa su me prevarili. To sada rade i Hrvatima. To nije politika mijenjanja stava, to je politika sazrijevanja i sagledavanja nečije prijevarne prirode. Tu ne mislim na Lagumdžiju, Lagumdžija nije nacionalist, on je druga priča. Komšić se naprosto ugradio i to njemu paše”, zaključio je on.

Vezana vijest

Dodao je kako sve što govori govori u dobroj vjeri te da vjeruje da će se hrvatski narod u BiH izboriti za svoja prava.

“Kad prođete ovih sto i nešto kilometara od Mostara do Livna vidite da je to naprosto nešto neiskorjenjivo, bez europskih fondova, uz nekakvu pomoć hrvatske države koja je započela istinski u mom mandatu, a nastavila se za vrijeme ove vlade na dobar način. Ovo nisu nikakvi luzeri, ovo je čvrsta politička zajednica ljudi koja želi svoja temeljna prava. Simbolički u Predsjedništvu i stvarno u Domu naroda, a ne da se pripadnici druge nacije predstavljaju kao Hrvati i glasuju onako kako im kaže čaršija. To je nepravda, to ne nepošteno”, zaključio je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare