Milanović: Zašto Vlada RH šuti na sankcije potpredsjedniku HDZ-a BiH

Vijesti 08. jun 202218:55 1 komentar
Zoran Milanović (N1)

Predsjednik RH Zoran Milanović osvrnuo se danas na sankcije koje je SAD uveo predsjedniku Federacije BiH i visokom dužnosniku HDZ-a BiH Marinku Čavari.

“Bilo bi dobro da se Vlada očitovala. Taj čovjek je potpredsjednik HDZ-a BiH, tamo se očito ide kad se ide po glasove i po sitne usluge, a kad se ljudima uništava život, onda ništa, onda se šuti da se ne bi ugrozila nečija karijera u Zagrebu ili Bruxellesu”, kazao je Milanović.

Optužnice iz Srbije

Predsjednik RH se osvrnuo na optužnice iz Srbije. Podsjetimo, Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv hrvatskih pilota zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima tijekom akcije Oluje 1995.

“Nakon puno vremena gledao sam prekjučer obraćanje Vučića. Nešto me ponukalo da to napravim. Nešto je prozivao i Plenkovića, bezveze. Oni se žele uspoređivati s Turskom, ali Turska ne želi u EU. Srbija mora odlučiti gdje želi. Ako želi u EU, sutra imati euro, ne znam kako misle preživjeti i napredovati bez toga, onda će se morati ponašati prema određenim kriterijima”, istaknuo je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare