Milanović: Zekanović je dvorska luda, sociopatski prodaje Hrvate u BiH

Vijesti 17. maj 202214:03 > 14:29 2 komentara
N1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović imao je još jedno obraćanje koje je posvetio vrijeđanju i kritikovanju vladajućih stranaka i političara. Ovaj put se obratio u Šibeniku. Na meti kritika bio je nezavisni zastupnik u Saboru Hrvoje Zekanović.

Ranije je za njega Milanović rekao je da “zla Mary Poppins”, a ovaj put da je “dvorska luda koja radi za novac”. Optužio ga je za prodaju Hrvata u BiH.

Na pitanje novinarke da prokomentira Zekanovićev odlazak dok se Milanović obraćao na svečanoj sjednici, odgovorio je:

“Šta, bio je tu? Je l’ se skinuo gol? Treba mu reći da ima dobrih fora, mogao bi se dopasti ženama. Postoje bolji štosevi od onih koje izvodi za novac. Čovjek radi za novac. Preuzeo je ulogu dvorske lude. Ne znam šta je napravio, on je dvorska luda koja radi za novac. Ne znam zašto privlači pažnju na sebe toliko. Pitajte ga šta on meni zamjera? Borbu za interese Hrvata u BiH? Onih istih koje on cinično, sociopatski prodaje. Pravi se atoničan kao oposum i Vriginiji kada glumi da je mrtav, kao da se ništa ne događa u BiH. Dajte mu vreću šargarepe”.

Obrušio se i na premijera RH Andreja Plenkovića nazivajući ga udbašem. Istakao je kako se treba izviniti generalima i pred njima raditi sklekove.

“On je insinuirao da su to udbaške pudlice. će te ljude nazivati udbašima. On je udbaš iz udbaške familije. Ne laži da ti je Tuđman išta značio u životu… U ovoj zemlji ništa nije normalno, ništa. Na čelu s Ustavnim sudom koji treba ukinuti. To je ceterum censeo, znate što je to, iz klasičnih govora”, rekao je Milanović.

Izjavio je to kako “narod može krivo izabrati” te da je “on dokaz za to”.

“Ali sam izabran”, poručio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare