Nakon BiH, Milanović se obrušio i na PIC

Vijesti 08. dec 202118:35 > 18:40 5 komentara
Zoran Milanović
Zoran Milanović (Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS)

Danas objavljeni izvještaj Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH ima sve elemente kolonijalne uprave, a kakva se sustavno pokušava nametnuti BiH, ističe se u odgovoru Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na zamolbu Hrvatskog Medijskog Servisa za komentar komunikacije Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) u kojem su iz definicije BiH izostavljeno da je to država, osim dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“Dobro je da se „politički direktori“ koji sjede u tom Upravnom odboru zalažu za stabilnu, sigurnu i prosperitetnu BiH, ali nije ni dobro niti prihvatljivo što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Poštivanje Općeg okvirnog sporazuma, za mir znači i poštivanje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, uključujući njihovo pravo na legitimnu zastupljenost u svim tijelima vlasti, ističe se pisanoj izjavi Ureda predsjednika Hrvatske za HMS.

“Dakle, poruka je političkim direktorima: BiH jest jedinstvena, suverena država koja se sastoji od dva entiteta, ali i od tri konstitutivna naroda. Hrvati su bili, jesu i bit će konstitutivni narod u BiH ma što pisalo u njihovim izvještajima”, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare