Miletić o hapšenju Vranja u Srbiji: Ovo mi se čini smiješno samo po sebi

Vijesti 12. sep 202118:41 > 19:26 11 komentara
zlatko miletić, miletic
N1

Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije, za N1 je komentarisao hapšenje bivšeg visokopozicioniranog službenika FUP-a Edina Vranja, koji je lišen slobode danas na graničnom prelazu Uvac prilikom pokušaja ulaska u Srbiju.

MIletić podsjeća da su međunarodne policijske snage vršile provjeru svih zaposlenika Federalne uprave policije da bi bili uopšte certificirani, te da do 2002. godine nije bilo nikakvih saznanja za Edina VRanja kao službenika FUP-a u tom trenutku.

“2005. je bila nova certifikacija službenika FUP-a, gdje smo mi opet provjeravali za sve službenike, posebno inkriminacije koje se odnose na ratne zločine. Nakon tog perioda, SIPA i OSA su vršili provjere za pristup tajnim podacima. S obzirom da je Vranj u to vrijeme obavljao poslove šefa Odjela za organizirani kriminal, on je imao pristup podacima ‘Vrlo tajno’. S obzirom da su oni radili te provjere, ne mi, nije bilo saznanja o počinjenju bilo kakvog djela koje ima veze sa ratnim zločinom, tako da mi se ovo čini smiješno samo po sebi”, istakao je Miletić.

Smatra da ovakvo postupanje organa Republike Srbije nije dobro i da nije u skladu sa raznim propisima koji su propisani iz te oblasti.

“Ako je čega i bilo, nadležnost je Suda BiH i Tužiteljstva BiH da procesuira državljane BiH za ratne zločine počinjene ovdje. Ne vidim nikakvog razloga da to gospoda iz Srbije rade na ovakav način”, kazao je Zlatko Miletić.

Podsjećamo, Vranj je uhapšen danas prilkom prelaska granice između BiH i Srbije, zbog sumnji za ratni zločin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare