Milić, Fočo, Fakić, Džumhur, Fatić i Ilić gosti Novog dana

Vijesti 09. sep 202215:26 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Da li je izborna kampanja u BiH politički marketing ili čista propaganda? Glasaju li građani za bolje sutra? Kako se manipulira biračkim tijelom? O izbornoj kampanji na društvenim medijima i političkoj retorici u TV debatama razgovaramo sa Marijom Milić, savjetnicom za medije i političku komunikaciju.

Poljoprivredni proizvođači i struka ističu da je situacija u mljekarskoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini alarmantna te da vlast mora učiniti značajne korake kako ne bi došlo do prizora kao u Srbiji gdje su police maloprodajnih objekata sa mlijekom prazne. Analizu stanja sa proizvodnjom mlijeka, kao i povećanja cijena koje je više nego izvjesno, donosi Adin Fakić, agroekonomski stručnjak.

Večeras se otvara peti festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans – AJB DOC. Ove godine intrigantne teme dokumentaraca i prije početka festivala privukle su veliki interes javnosti. Gost “Novog dana” je direktor Al Jazeera Balkans Documentary Film, Edhem Fočo.

Bosanskohercegovačka teniska reprezentacija će 16. i 17. septembra igrati susret prve svjetske grupe “Davis Cup by Rakuten ” u Širokom Brijegu. U “Novom danu” o pripremama pred meč sa selekcijom Meksika, atmosferi , značaju podrške publike govore bh. teniseri Damir Džumhur i Nerman Fatić.

Smrću Elizabete II. pokrenut opsežan i detaljan protokol od smrti monarha pa sve do dana iza pokopa – Britanci i žaluju za najdugovječnijom i voljenom kraljicom o čemu iz Londona izvještavaju reporteri N1.

Velika Britanija čeka prvo obraćanje kralja Charlesa III. kojeg je javnost danas prvi put vidjela nakon smrti majke. Sa suprugom je poletio prema Londonu gdje ga prvo očekuje susret s premijerkom Litz Truss.
O novom kralju Velike Britanije i smrti voljene kraljice u “Novom danu” govori novinarka Danic​a Ilić, koja niz godina živi i radi u Londonu.

U subotnjem izdanju “Novog dana” od 9 do 11 sati sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!