Milorad Dodik pozvao NATO da “rokne raketu” onima koji prijete

Vijesti 16. nov 202118:39 > 18:41 3 komentara
Milorad Dodik (N1)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je danas kako se u pismu američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena članovima državnog predsjedništva najavljuju sankcije. "Vjerujem da je za bošnjačku javnost to dobra vijest", zaključio je Dodik.

Na pitanje reporterke N1 šta je bio sadržaj pisma koje je prenio savjetnik State Departmenta Derek Chollet, Dodik je kazao, između ostalog, da su najavljene sankcije.

“Ja sam rekao – samo vi uvodite sankcije, mi ćemo provoditi našu politiku. Ako je Amerika spala na to da provodi sankcije i da njihovi službenci po BiH zovu raznim telefonima i prijete – pokazuje da su u funkciji jednog naroda – bošnjačkog. Ako se u Bosni i Hercegovini Srbi i Hrvati ne osjećaju dobro, a Amerikanci jesu, onda je to neka američka zemlja. Trebali bi onda da budemo 51. savezna država. Mislim da će SAD kad, tada morati provoditi realne politike, a ne da prijete sankcijama. To više ne igra kod ljudi u Republici Srpskoj”, poručio je Milorad Dodik.

Dodao je kako bi sankcije samo još više radikalizovale situaciju u državi.

“Sankcije bi učinile stvari nepovratnim po funkcionisanje BiH. Sankcije više ne mogu zastrašiti narod. Mi radimo za narod, a ne za američke interese”, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je ispričao kako je predstavnicima međunarodne zajednice predložio da se sankcionišu oni koji prijete ratom. Kazao je da treba i NATO vojno intervenisati…

“Mislim da bi za njih bilo bolje, da bilo ko pokrene vojske aktivnosti, da će NATO bombardovati, da kažu – roknut ćemo raketu tamo gdje se pokrećete”, naveo je Milorad Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare